Vælg dit land til kommerciel og lokal information

Inspiration til
smart transport

Nyheder, trends og erfaringer med IT og transporter med Vehcos udstyr

Blog

Transport og IT
2016-08-10 15:21

          

Når det gælder køre- og hviletid er det vigtigt som transportvirksomhed at sikre sig, at man håndterer filer fra tachografen og førerkortet indenfor lovkravene. De legale filer overføres fra tachografen til en central lagring i et bestemt format i uændret form hvor de skal opbevares i min. 12 mdr. Det er desuden vigtigt at gøre det enkelt for chaufføren proaktivt at have kontrol over sin køre- og hviletid, så de kan optimere deres kørsler og planlægge hvil, døgnhvil og ugehvil. I denne artikel går vi ud fra, at man anvender digitale tachografer, dvs. de som kom på markedet fra 2006. 

Håndtering af filer fra tachograf og førerkort

Overtrædelse af chaufførernes køre- og hviletider...

IT-strategi
2016-06-17 14:04

I vores artikelserie om, hvordan transportvirksomheder kan effektivisere sin drift ved hjælp af IT skriver vi i denne artikel om, hvordan nøgletal kan bruges til overvågning og forbedrende foranstaltninger. Transportbranchen beskrives ind imellem som en fabrik, hvor alle maskiner er spredt ud over en by, en region, et land eller et kontinent. Det kan virke svært at få nøgletal frem under sådanne forhold. Et avanceret flådestyringssystem (FMS) tager ikke kun overordnet styringen af målbare data. De kan også samkøre disse. Mange virksomheder begår den fejl, at de bruger for lang tid på nøgletal og at de bruger for megen tid på at få tallene frem i stedet for at analysere dem og træffe foranstaltninger, hvis det er nødvendigt. Vehcos erfaring er, at 5-8 nøgletal er nok til et overordnet...

IT-strategi
2016-06-14 15:23

Som kunde hos Vehco kan du forvente, at vi tager dine ønsker og bekymringer alvorligt. Implementeringen af ​​et nyt flådestyringssystem kan omfatte en række udfordringer, så det er vigtigt, at du som kunde i hele projektforløbet har et dygtigt team af medarbejdere, som hjælper med processen.

Vores mange års erfaring med gennemførelsen af ​​flådestyringssystemer giver dig sikkerhed for, at du arbejder med et professionelt team af eksperter. Det sker allerede i den indledende fase af gennemførelsen, hvor samarbejder med en af ​​vores erfarne projektledere i implementeringsforløbet.

Denne service fra kompetent Vehco personale i implementeringen garanterer en vellykket integration af det nye flådestyringssystem i din virksomhed.

...

Transport og IT
2016-06-14 10:15

Positioneringsløsningerne er blevet forbedret gennem de seneste år. Dette betyder, at brugen af mobile løsninger er blevet endnu vigtigere i arbejdslivet, hvilket muliggør positionering og tracking af chauffør eller køretøj indenfor områder som flådestyring. Hvad er fordelene ved sådanne løsninger? Lad os se på 7 gode grunde til at anvende en mobil app til hurtigt at komme i gang med de enkelte funktioner indenfor flådestyring.

1. Hurtigt i gang!
Fordelen med en app er, at den kan installeres på få minutter på en smartphone eller tablet. Men nogle få klik kan brugeren komme i gang, og GPS´en kan bruges til at lokalisere smartphonen eller tabletten på et kort i en webportal, som er til rådighed for opfølgning af chauffør/enhed.

2. Ingen...

Transport og IT
2016-06-13 15:53

I vores artikelserie om hvordan transportvirksomheder kan effektivisere virksomheden ved hjælp af IT, beskriver vi nedenfor hvordan man ved hjælp af ændrede vaner og kørselsadfærd kan foretage store besparelser. I mange tilfælde kan besparelserne fra den forbedrede kørselsadfærd alene betale hele investeringen i systemet på få måneder. 

Ændret kørselsadfærd giver ofte 5-10% besparelse på brændstofforbruget 

Chauffører har vanemønstre. Dårlige vaner er dyre vaner. Hensynsløs kørsel slider på køretøjet og øger brændstofforbruget. Chauffører, som kører ”råddent” skaber badwill for virksomheden. Ved at analysere chaufførens kørsel og give chaufføren feedback (gerne i realtid i køretøjet og via månedlige rapporter efterfølgende) kan adfærden ændres,...

Transport og IT
2016-06-13 13:13

Mange transportvirksomheder bruger flådestyring (FMS) for at effektivisere deres virksomhed, forbedre kvaliteten og mindske miljøpåvirkningen. Chaufføren kan få adgang til et FMS´system via et fastmonteret system eller via en mobil løsning i køretøjet. I denne artikel giver vi nogle anbefalinger om, hvad man bør tænke over, når man vælger FMS.

Generelt kan man sige, at et FMS kan anvendes på følgende måde i køretøjet:
- Køretøjscomputer uden skærm (black box)
- Køretøjscomputer med fastmonteret skærm
- App i smartphone eller tablet med forbindelse til køretøjet via en køretøjscomputer
- App i smartphone eller tablet uden forbindelse til køretøjet (eks. en app)

 1. Hvad bruges systemet til?

Hvilke krav har...

Transport og IT
2016-04-28 14:24
...

Nutidens lastbiltransporter er bedre organiseret og mere effektive end nogensinde. Alligevel opstår der fejl. Fejl opstår mellem disponent, chauffør og slutkunde. Adresser er forkerte, tider misforstået, henvisning er ikke korrekt, og der vil være forsinkelser på hvert trin.
Transportvirksomheden bruger en masse arbejde med ordrehåndtering og opgaver. Digital håndtering af kørselsopgaver og transportordrer fjerner mange fejl og korrigerer flere fejl, når de opstår. Når chaufføren får alle oplysninger direkte ind i køretøjet kommer de rigtige værktøjer til den rette person: den person, der er bedst i stand til at løse problemet. Chaufførerne vil også gerne vide, hvilke kørselsopgaver de har næste

Transport og IT
2016-04-21 15:31

Med jævne mellemrum står de fleste transportvirksomheder overfor spørgsmålet, om de skal investere i et flådestyringssystem (køretøjscomputere/flådestyring), eller om de skal opgradere det system, de allerede bruger. Her er nogle tips til effektivt at håndtere en fornyelse og gennemføre projektet med succes.

1. Gør brug af en projektleder
Som det første er det vigtigt at identificere og udpege en projektleder, der vil lede og koordinere arbejdet. Målet er at centralisere alle oplysninger, for at sikre et godt projekt. Giv projektlederen bemyndigelse til at undersøge de eksisterende løsninger, analysere driften og identificere eventuelle funktioner eller processer, der fungerer mindre godt, og som "ingen ser." Nogle gange benytter vognmænd en ekstern...

Transport og IT
2016-04-20 11:23

I vores artikelserie om hvordan luftfartsselskaber kan effektivisere deres drift ved hjælp af IT, skriver vi nedenfor, hvordan man bruger chatbeskeder via sit mobildatasystem og kan forbedre sin kapacitet og reducere administrationsomkostninger. Chauffører er ikke anderledes end andre mennesker. De kan ikke telefoner, der ringer konstant og irriterende ærinder. Kort sagt, det handler om at forbinde chaufføren til medarbejderne på kontoret og kommunikere med en effektiv og dedikeret beskedsystem. Der er en direkte besparelse på tid, hvor begge parter ikke behøver at bruge telefonen, SMS og meget mere.

Eksempler på funktioner i et moderne system til beskeder.

Moderne beskedsystemer svarende til sms, men har flere smarte funktioner. Beskeden kan sendes til et bestemt...

Download brochurer, produktblade eller billeder

Indsend en idé

Eller feedback på denne hjemmeside

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.