Vælg dit land til kommerciel og lokal information

Inspiration til
effektiv transport

Nyheder, trends og erfaringer med IT og transporter med Vehcos udstyr

Webinar on-demand

Hvordan man gennemfører et succesfuldt flådestyrtingsprojekt?

Klik her!

Foretag en teknisk gennemgang af flåden, inden du begynder på dit telematikprojekt

IT-strategi

Foretag en teknisk gennemgang af flåden

Udviklingen af teknologier, de mange forskellige slags køretøjer og sammenkobling af systemer komplicerer implementeringen af flådestyringsløsninger, som desværre ofte afhænger af tekniske forudsætninger. Ekstern download af fartskriverfiler er fx afhængig af versionen af fartskriveren og dens forbindelse til køretøjets FMSstik. 

Der er også lignende krav til tjenester som ECO-Driving og køre- og hviletider. En teknisk revision er afgørende for at bekræfte projektets gennemførlighed, før du skriver under. Hos Vehco vil en særlig projektleder udføre denne tekniske revision. Han eller hun vil kunne kontrollere status for din flåde, hvilke køretøjer som muligvis kræver ekstra udstyr for at fungere ordentligt, dine V1B-filer for kompatibilitet med eksternt download af juridiske filer, eller om din planlægningssoftware er kompatibel. Projektlederen vil kontrollere vognparkens status ved at oprette en køretøjsliste (hvilke mærker er dækket, model type, årsmodel, REG nummer osv.).

Exempel på fordonslista inför utrullning av system för Fleet Management

Eksempel på køretøjsliste for udrulning af Fleet Management-systemer

På baggrund af denne type information kan projektlederen se, om et af køretøjerne har brug for ekstra udstyr til at fungere godt, for eksempel til forbindelse til køretøjets CAN bus / FMS-grænseflade. Dette er for at gøre det muligt at få adgang til oplysninger fra køretøjet eller fartskriveren (V1B-filer til fjernadgang til juridisk filnedlasting, eller hvis din planlægningssoftware er kompatibel)..

Når flere aktører er involveret i projektet, for eksempel under et integrationsprojekt, er et forberedende teknisk møde med alle parter vigtigt. Parterne har derefter mulighed for at kommunikere og udføre de forskellige tekniske kontroller. 

Derudover anbefaler vi, at du altid skriver fælles specifikationer for grænsefladen mellem transportstyringssystemet og flådestyringssystemet. Disse specifikationer skal beskrive alle de oplysninger, der skal indgå i TMS. Det er bedre at kommunikere disse specifikationer til leverandørene, så de kan validere ”sammen”, hvis det er muligt. Salgstaler afviger undertiden fra den tekniske virkelighed!

Download brochurer, produktblade eller billeder