Vælg dit land til kommerciel og lokal information

Inspiration til
effektiv transport

Nyheder, trends og erfaringer med IT og transporter med Vehcos udstyr

Webinar on-demand

Hvordan man gennemfører et succesfuldt flådestyrtingsprojekt?

Klik her!

Trend 2: Mobilitet gennem BYOD (Bring Your Own Device)

IT-strategi

En anden trend i Fleet Management er, at flere og flere virksomheder lader deres brugere anvende deres egne enheder (BYOD). En bredere definition af begrebet anvendes af virksomheder, der køber enheder som mobiltelefoner eller tablets, som medarbejderne bruger på arbejdspladsen.

Der er flere grunde til, at BYOD stiger i popularitet. BYOD betyder, at medarbejdere bruger samme eller lignende enheder, som de bruger i fritiden. Dette kan ifølge undersøgelser på området [Kilde: Berg Insight] føre til højere effektivitet, fordi medarbejderne håndterer operativsystemer og hardware mere effektivt, frem for specifikke forretningsløsninger.

 Inden for Fleet Management er der yderligere fordele ved BYOD. Måske er den vigtigste af økonomisk art. Indkøb af faste skærme og hardware, der skal installeres fysisk i en stor flåde, medfører omkostninger til installation og nedsat omsætning, når køretøjerne tages ud af drift under selve installationen. I stedet giver man chaufføren en mobiltelefon eller tablet. Downloading af FMS-softwaren er en omkostningseffektiv og en nem måde at komme hurtigt i gang.

 

Förare som använder Vehco Fleet Management via egen surfplatta

"I dag arbejder vi til en vis grad med BYOD-enheder med Android-systemet. Den langsigtede plan er tydeligvis at gå i den retning, da den har mange fordele. Systemet er bl.a. meget brugervenligt, noget som chaufførerne sætter meget pris på "- Vehco-kunde i Sverige

At vælge BYOD i stedet for et fast monteret system betyder ikke, at du går glip af funktionalitet. Især i tilfælde hvor brugen af ​​en løsning er af samme type software som i et fast system. Dette forudsætter også, at løsningen kan køres selvstændigt i telefon / tablet eller tilsluttet køretøjet via en indbygget computer (når du vil have at chaufføren har adgang til data fra køretøjet og fartskriveren). Derudover åbner BYOD muligheden for at bruge de eksisterende funktioner i mobiltelefonen eller tabletten, såsom kameraet, påmindelser, kalender og e-mail-klienten. Endvidere kan BYOD-enheden også bruges til andre applikationer, som chaufføren kan drage fordel af. Eksempler kan være adgang til kundeportaler, firmaets intranet og Google Maps. Der er dog nogle udfordringer med BYOD, som transportvirksomheder må håndtere. Til dels er det vigtigt at holde styr på datatrafik, så chaufføren ikke bruger apps, der bruger meget datatrafik (f.eks. Youtube) og dermed forårsager uønskede dataudgifter. Der er også en risiko for, at applikationer der er downloaded, forårsager at FMS-softwaren ikke virker optimalt, eller at den interne hukommelse på enhederne løber fuld. BYOD anbefales til virksomheder med relativ høj IT-disciplin og med chauffører, der er vant til at håndtere mobiltelefoner og tabletter.

Et alternativ til BYOD kan være at bruge en mobil løsning, der er "låst", dvs. hvor evnen til at downloade eksterne applikationer er begrænset. Vehco tilbyder en sådan løsning gennem Vision Mobile, som er et androidbaseret enhed udstyret med kamera og modem, der kan bruges uden for køretøjet. Tabletten er "låst" for at forhindre at chaufføren downloader tredjepartsapps. Formålet er at begrænse omkostningerne ved data og risikoen for uønskede apps downloades til enheden.

 Som en opsummering tilbyder FMS-software, installeret på mobile enheder (via BYOD) i dag en meget sofistikeret løsning, hvor chaufførerne har adgang til en lang række data og funktioner.

 

 

 

Download brochurer, produktblade eller billeder